Rumuni pobjednici WDSF Brcko Open Championship 2019

83

Plesni par Stefan Grigore i Laura Filipescu iz Rumunije sa 171,859 bodova pobjednici su Međunarodnog turnira u glavnoj kategoriji latino-američkih plesova – WDSF World Open Brčko Championship 2019. Drugo mjesto zauzeli su plesni par Plesnog kluba Mambo Brčko, koji je bio organizator ovog međunarodnog turnira iz kalendara Svjetske plesne sportske federacije – Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus sa 170,350 bodova. Treće mjesto osvojio je plesni par iz Češke Marek Bures i Anastasiia Iermolenko sa 168,850 bodova.

Domaćem plesnom paru ovoga puta sudije nisu bile naklonjene, te su se pobjedi donekle iznenadili i sami predstavnici Rumunije.

“Bili smo jako fokusirani da osvojimo neku od medalja. Morate da shvatite da je grupa koja je ušla u finale zaista top u našoj kategoriji i odlučivale su nijanse. Mi smo jako srećni, večeras smo mnogo uživali i ovaj pehar potvrda je našeg truda i priprema za turnir”, rekli su pobjednici u latino kategoriji Stefan i Laura.

U standardnim plesovima pobjedu su odnijeli takođe Rumuni – plesni par Paul Rednick i Roxana Lucaciu. Drugo mjesto zauzeli su Oleg Chzhen i Alina Ageeva iz Rusije, a treće Ergo Lukk i Baile Paris iz Estonije.

Drugi plesni par kluba “Mambo Brčko” koji je nastupio u takmičarskom dijelu programa u kategoriji WDSF U-21 OPEN LA Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić zauzeli su visoko peto mjesto, a od njih su ovaj put bili bolji parovi iz Estonije, Austrije, Rusije i Srbije.

Turnir je u ime gradonačelnika Brčko distrikta BiH otvorenim proglasio Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH.

Na turniru je učestvovalo više stotina takmičara iz više od 25 zemalja svijeta, a sudio 21 međunarodni sudija.

Ono što turnir iz ove kategorije izdvaja u svijetu je publika, koja je i ove godine ispunila dvoranu Gimnazije i pokazala da je Brčko odličan domaćin.