Saobraćajna nesreća u Krepšiću

119

Saobraćajna nesreća koja se desila tokom jučerašnjeg dana, iako iznimno ozbiljna, na svu sreću završila je bez ljudskih žrtava, ali i teže povrijeđenih osoba. Naime, vozač putničkog vozila sletio je sa magistralnog puta Brčko – Lončari, na mjestu poplavama odnešenog mosta u selu Krepšić.

Ozbiljnost nesreće povećala je činjenica da je vozilo uletjelo u seosku rijeku, ali su se obje osobe uspjele izvući iz zaleđene vode. Odmah po prijavi o nastanku nesreće, ekipa brčanskog Odjeljenja za javnu sigurnost i pripadnici Ronilačkog kluba Nemo izašli su na teren, te uz pomoć bagera uspješno obavili akciju izvlačenja vozila iz rijeke. Po informacijama sa lica mjesta, u nesreći je učestvovao policijski službenik sa područja Odžaka, zajedno sa svojom suprugom na suvozačkom mjestu.

“Voda je pod ledom. Temperatura je u minusu. Hladno je samo po rukama. Auto smo zakačili i izvadili. Vidljivosti nema nikako, voda je totalno mutna. Iako je maska koju nosimo za mutne vode, ni ona nije pomogla”, kazao je Nedeljko Mićić, RK Nemo Brčko.

(BDCTV)

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime