Sertifikati policijskim službenicama za uspješnu obuku

970

Policijskim službenicama u Policiji Brčko distrikta BiH, koje su uspješno završile obuku upotrebe vatrenog oružja, na prigodnoj svečanosti u Policiji Brčko distrikta BiH dodijeljeni su sertifikati.

ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a organizovao je obuku upotrebe vatrenog oružja za policijske službenice, koja je održana u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru. ICITAP je pohvalio pripadnice brčanske policije za “iskazan profesionalizam i postignute rezultate tokom obuke i obavljenog gađanja u novoj streljani u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Tokom ceremonije, menadžment Policije Brčko distrikta BiH i predstavnici ICITAP-a razgovarali su o mogućnostima i procedurama većeg angažmana radne grupe “Žene u Policiji Brčko distrikta BiH” s ciljem promovisanja policijskog posla i animiranja ženske populacije da se više prijavljuju u policijske snage.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime