Šesta ljetnja policijska škola krajem avgusta – prijave u toku

136

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine započela je pripreme za održavanje šeste po redu Ljetne policijske škole koja će ove godine djelovati pod motom „Sigurnost i izazovi“, a koja predstavlja posebnu programsku aktivnost za upoznavanje i/ili proširivanje znanja zajednice o bezbjednosti, sistemu bezbjednosti i ulozi različitih aktera u njemu.

“Ovogodišnja Ljetna policijska škola biće održana u Brčkom u periodu od 28. do 30. avgusta 2019. godine i biće provedena u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH, Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH, Misijom OSCE-a u BiH i uz podršku pojedinih privatnih subjekata sa područja Brčko distrikta BiH“, saopšteno je iz Policije.

Uloga mladih u društvu je značajna, te je ova škola namijenjena upravo njima, mladima od 16 do 35 godina, i to da bi dali svoj doprinos u izgradnji pozitivnog bezbjednosnog ambijenta i informisali se šta oni mogu da urade, a koji je zadatak Policije u kreiranju sigurnog ambijenta za život građana i kako policija i građani mogu da sarađaju.

Ovo je jedan od projekata kroz kojih Policija radi na jačanju saradnje sa zajednicom, a mladi koji žele da pohađaju Ljetnju školu mogu se informisati putem internet stranice Policije Distrikta.

“Prijavlјivanje će biti omogućeno zaklјučno sa 19.08.2019. godine do 15 časova, popunjavanjem i predavanjem odgovarajućeg pisanog obrasca, koji se može preuzeti u sjedištu Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Policija zadržava pravo konačnog odabira svih polaznika ove škole. Planirano je da „Ljetnu policijsku školu 2019“ pohađa do 35 polaznica i polaznika. Za uspješno pohađanje lјetne policijske škole (prisustvo i učešće u aktivnostima) biće uručene odgovarajuće diplome”, navedeno je u pozivu za učešće u Ljetnjoj policijskoj školi.