Share Square anti–kafe – plaćate vrijeme, ne piće

190

U beogradskom centru urbane kulture, u Savamali, prošle godine otvoren je coworking lokal, koji funkcioniše po principu korišćenja prostora po satu. To znači da gosti anti-kafea, kako ga nazivaju osnivači, po izlasku ne dobijaju račun za kafu, čaj, vodu, mafin ili grickalice, nego plaćaju onoliko koliko su vremena proveli u lokalu. Uz besplatna bezalkohola pića i grickalice u neograničenim količinama, besplatno je korišćenje i optičkog interneta.

Riječ je o 600 metara kvadratnih prostora koji je zamišljen kao otvoreni koncept – prostor za rad, coworking, sastanke, team building, organizaciju radionica ili jednostavno druženje sa prijateljima. Osim toga, u objektu se nalaze i specijalizovane učionice za držanje časova, moderno opremljena kuhinja, soba za IT i soba za muziku.

Share Square je otvorila neprofitna organizacija Coordinaide sa ciljem za stvori jaku osnovu za jednostavno povezivanje pojedinaca, grupa, organizacija i kompanija, kaže Ryo Ragland, koji je zaslužan za ovaj prostor u Beogradu. Svako se može prijaviti da provede vrijeme u ovom multifunkcionalnom prostoru, koji daje mogućnost amaterima i hobistima, freelancerima, stručnjacima u raznim oblastima, studentima i drugima, da podijele svoje znanje i vještine, da se udruže, kao i da od toga ostvare korist, prvenstveno finansijsku.

Korisnici prostora se prije korišćenja svih mogućnosti Share Square trebaju registrovati, a to mogu učiniti i online. Zamisao osnivača je da se ljudi, koji su često povezani na društvenim mrežama, a ne poznaju se, na ovaj način vrate u realnost, te interakciju i komunikaciju ostvare uživo, a ne na online platformama. Ovo je mogućnost i za kvalitetniju saradnju stručnjaka sa istim ili sličnim znanjima i interesovanjima, među kojima se smanjuje konkurencija, te mogu da rade zajedno i nadograđuju ideje koje imaju.

Prvi sat korišćenja Share Square prostora košta oko 5 KM, a svaki sljedeći manje od dvije marke, dok su cijene časova malo veće. Ovakav koncept društvenog povezivanja i dijeljenja prostora u svijetu je odavno prepoznat, dok na našim prostorima tek dolazi do izražaja.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime