Sjećamo se prošlosti, zamišljamo budućnost: poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta za 2021. godinu u BiH

25

UNICEF BiH objavio je “Poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH”.

“Poziv je otvoren za sve građane, djecu, mlade, javne osobe, stručnjake, volontere i druge, koji su svojim djelovanjem u proteklih dvanaest mjeseci, dali doprinos promociji, zaštiti i ostvarenju prava djece u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju UNICEF-a BiH.

Vodeći se principima Konvencije o pravima djeteta, Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom i vrijednostima koje UNICEF zagovara, a to su briga, odgovornost, povjerenje, integritet i poštovanje, UNICEF u BiH će sa ključim partnerima iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i medija, na osnovu primljenih nominacija, da odluči o dodjeli priznanja za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.

“Nominacija ili samonominacija se sastoji od podataka o osobi u formi kratke biografije, te prikaza rada i doprinosa osobe promociji i zaštiti prava djeteta u BiH, u formi narativa, videa, fotografija i/ili linka na objavljene članke i medijske priloge o radu navedene osobe, to jest rezultate njenog-njegovog djelovanja”, navedeno je u pozivu.

Nominacije dostaviti na adresu zasvakodijete.ba@gmail.com sa naznakom „Za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH“. Rok za dostavu prijava je 8.11.2021. godine u 12:00 časova.

Dobitnici priznanja biće proglašeni na Centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta i obilježavanja 75 godina postojanja UNICEF-a, koja će se održati u Sarajevu, 19.11.2021. godine.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postU Muzeju održana radionica o fosilima
Sledeći postAtletski klub “Cross” iz Brčkog organizuje takmičenje u kros trčanju