Služba hitne medicinske pomoći od srijede u Domu zdravlja

50

„Prostorije Službe hitne medicinske pomoći u Brčkom, koja je bila smještena u Bolnici Brčko, od srijede radiće na novoj lokaciji, tačnije u Domu zdravlja, gdje se nalazio dispanzer za žene”, izjavila je danas na konferenciji za medije v.d. rukovodioca Doma zdravlja u Brčkom dr Danica Lazić.

Preseljenje u nove prostorije mnogo će značiti puno i osoblju i građanima Brčko distrikta BiH.

„U Bolnici su bili lošiji uslovi, a sada će Služba imati adekvatniji prostor. To radimo s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite naših korisnika, jer je Služba hitne medicinske pomoći prva u kontaktu s pacijentom, odnosno sa bilo kojim hitnim slučajem koji se može desiti. Zvanični prelazak Službe je u srijedu i svaki korisnik koji pozove dobiće obavještenje gdje će se javiti. Za sada smo uradili nešto i na poboljšanju opreme i kadrova, a takođe radimo i na tome da od sada na teren izlaze i medicinski tehničar i doktor”, pojasnila je dr Lazić.

Sead Šadić, šef Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge građanima u Vladi Brčko distrikta BiH, rekao je da Odjeljenje u saradnji sa menadžmentom JZU „Zdravstveni centar Brčko” od januara ove godine aktivno radi na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga.

„Na prijedlog Odjeljenja, prilikom usvajanja Programa rada JZU „Zdravstveni centar Brčko”, odlučeno je da u sklopu Službe hitne medicinske pomoći mora biti angažovan i doktor u timu, tako da je u narednom periodu teret na menadžmentu i na upravnom odboru ove ustanove da se osigura i raspiše pozicija za dodatnih minimalno pet doktora i nedostajućih tehničara“, izjavio je Šadić.

On je najavio da se u budućnosti očekuje i izgradnja zasebne zgrade za Službu medicinske hitne pomoći, kao i nabavka nedostajućih vozila sa neophodnom opremom, radi unapređenja zdravstvene zaštite građana Brčko distrikta BiH.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postU Brčkom održan Prvi festival nacionalnih manjina Brčko distrikta BiH
Sledeći postSa tržišta BiH povučeno više vrsta sladoleda