Smanjuje se broj lica koja su pod zdravstvenim nadzorom

46

Prema objedinjenom izvještaju Štaba za zaštitu i spasavanje, u protekla 24 h zabilježeno je sljedeće:

Broj lica koja se nalaze pod zdravstvenim nadzorom opada. Danas iz izolacije izlaze 162 osobe, a pod nadzorom ostaje 1.121 lice. Od početka epidemije, uzorak za testiranje na virus korona uzet je od 247 osoba. 201 rezultat bio je negativan, pozitivnih 18, a na 28 rezultata se u ovom trenutku čeka. Dva lica su preminula od komplikacija nastalih usljed infekcije SARS-CoV-2, a dva lica su izliječena. Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente oboljele od COVID-19 smješteno je sedam pacijenata, pet sa lakšim i dva sa teškom kliničkom slikom, saopšteno je iz Odjeljenja za zdravstvo.

U Inspektoratu Brčko distrikta BiH navode da je Sanitarna inspekcija na graničnom prelazu Brčko –Gunja u protekla 24 časa izdala tri rješenja o izolaciji za građane Brčko distrikta BiH, dva rješenja o izolaciji zagrađane Republike Srpske i tri rješenja o izolaciji za građane Federacije BiH.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u poslednja 24 časa su proveli sledeće aktivnost:

Ukupan broj zaprimljenih prijava:

       25

Ukupan broj obilazaka lica kojima su od strane

Inspektorata izdata rješenja o izolaciji:

     229

Od ukupnog broja obilazaka broj lica pronađen na adresi:

     213

Od ukupnog broja obilazaka broj lica koji nisu pronađeni na adresi:

      16

Ukupan broj uručenih novih rješenja o izolaciji:

      —

Ukupan broj obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena:

   157

Ukupan broj pratnji koje je izvršila Policija BD BiH:

     16

Ukupan broj lica obuhvaćenih pratnjom:

     43

 

Crveni krst Brčko distrikta BiH u protekla 24 časa je podijelio 13 donacija za 31 korisnika, obavio četiri  dostave u karantin za 10 korisnika, te nabavio i dostavio potrebne lijekove za četiri korisnika ove vrste pomoći u vrijeme COVID-19.

Odjeljenje za javnu bezbjednost – Pododjeljenje za zaštitu i spasavanje u protekla 24 časa dezinfikovalo je prostorije Skupštine Brčko distrikta BiH, Omladinski centar, prostorije Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH, prostorije Arhiva i katastra Brčko distrikta BiH, prostorije Staro stambeno, prostorije Odjeljenja za evropske integracije, prostorije Ombudsmana i službe za strance, Carinski terminal Brčko distrikta BiH, Prostorije JP Radio Brčko, prostorije Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, prostorije Odsjeka CZ Brčko distrikta BiH, JU Poljoprivredna i medicinska škola, putevi u MZ Zovik Gornji, Zovik Donji i Štrepci. Ovo odjeljenje aktivnosti dezinfekcije obavlja u saradnji sa udruženjima građana.