Smijeh do suza sa Andrijom Miloševićem

164

Predstava Andrije Miloševića „Zlatni lančić od bižuterije“ sinoć je nasmijala do suza publiku u prepunom Domu kulture. Karta više za predstavu o Kostadinu zvanom Lale i njegovoj životnoj priči, tražila se već sedam dana nakon što su ulaznice puštene u prodaju.

Laleta, 35-godišnjeg momka iz neke crnogorske provincije koji po svaku cijenu želi da se dobro “uda” i zauvijek ostane u Beogradu, ali i još nekoliko likova koji se pojavljuju u priči, Andrija je tumačio skoro sat i po vremena, prebacujući se vješto iz jednog u drugi lik, od djevojke koju želi za ženu jer je bogata iako nikako poželjna, do njene babe koja u pozorištu spava i hrče otvorenih očiju.

U nekoliko navrata spontano se našalio i sa brčanskom publikom, a bilo je trenutaka i kada je glumac, i sam u smijehu, zastajao da bi svima dao trenutak da dođu sebi od smijeha.

Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja Stand-Up BH“ koje je organizator događaja, kaže da je najveća nagrada za naporan rad upravo prepuna sala Doma kulture i publika koja bukvalno plače od smijeha tokom čitave predstave.

„Ovom predstavom završavamo godinu. Mislim da smo u posljednjih godinu dana aktivnog rada pokazali koliko vrijedimo i da možemo iznijeti velike projekte. Imamo dosta dobrih ideja koje tek treba da ugledaju svjetlost dana. Iduće godine nas očekuje novi program, projekti, gostovanja. Planiramo više predstava, više stand-up komedije kao i drugi festival komedije i smijeha, kvizove, radionice sa glumcima i stand-up komičarima“, kaže Aleksandar.

Mnoge će obradovati i informacija da Udruženje „Stand-Up BH“ najavljuje reprizu ove predstave naredne godine. A upravo činjenica da je sinoć sala bila popunjena i pomoćnim sjedištima najviše govori o stanju u kulturi i želji građana da je bude mnogo više.