“Sport bez granica” okupio brojne mališane i roditelje na Trgu Mladih

80

U okviru projekta “Sport bez granica”, koji u Brčkom realizuju Omladinski centar “Vermont” i partneri Škola sporta “Olympic Kids”, Klub malog fudbala “Zdravlje Brčko”, Kick Box klub “Grčica”, Izviđači Brčko distrikta BiH i RK “Lokomotiva”, uz podršku njemačke organizacije GIZ (GmbH), u subotu je na Trgu mladih realizovana aktivnost “Inkluzija kroz sport”. Doprinos su dale i dvije škole stranih jezika “Seal” i “Glossa”, koje su obezbijedile nagrade za pobjednike u sportskim nadmetanjima.

“Cilj ovog projekta i aktivnosti je da se smanji isključenost djece iz socijalno ugroženih porodica iz sportskih i uopšte dječijih aktivnosti, te da se ukaže na značaj sporta u ranom razvoju svakog djeteta”, saopštili su organizatori.

Kroz razne sportske igre, roditelji i djeca koji su se odazvali pozivu organizatora za besplatno učešće u ovoj aktivnosti, nadmetali su se u sportskim aktivnostima, pokazujući jedinstvo, zajedništvo, prisnost, brigu jednih za druge, te uživajući u igri, druženju, plesu i drugim aktivnostima.

Dvočasovni program ostavio je sjajan utisak na sve učesnike, a s obzirom da je ovakva aktivnost organizovana i prošle godine, nema razloga da ne bude organizovana i sledeće. A do tada, dragi roditelji igrajte se sa svojom djecom, uputite ih na bavljenje sportom i kreativnim aktivnostima, podržite ih u sticanju novih prijateljstava.