Štab za zaštitu i spašavanje apeluje na poštovanje naredbi – rigoroznije mjere moguće

131

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH zasjedao je danas zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru Brčko distrikta BiH.

Štab apeluje je na stanovništvo i pravne subjekte da, radi svoje lične sigurnosti i zaštite zdravlja, kao i zaštite zdravlja drugih ljudi, poštuju mjere i naredbe o nošenju zaštitne opreme, poštovanja distance i korištenja dezinfekcionih sredstava na način kako je to propisano.

“Posebno se naglašava neophodnost poštovanja Protokola za održavanje nastave u vezi s COVID-19 sa svim propisanim mjerama, te poštovanja naredbe nošenja maski na autobuskim stajalištima gdje se okuplja veliki broj ljudi. Kontrolnim organima je naloženo da pojačaju inspekcijske i druge kontrole. Podsjećamo da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH, sankcije za kršenje naredbi, odnosno odredbi zakona, biti znatno rigoroznije,” navodi se u saopštenju.

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH će i u narednim danima analizirati epidemiološku situaciju te, ukoliko bude potrebe, posegnuti za, kako su naveli, radikalnijim mjerama.

U Brčko distriktu BiH danas je otkriven 21 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a oboljelih od COVID-19 je 102.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 26.10. – 01.11.2020. godine
Sledeći postZa program samozapošljavanja izdvojeno pola miliona KM