Stalna postavka Slikarskog ateljea „Instituta Poliglota“ u restoranu „Marco Polo“

300

U restoranu „Marco Polo“ u Srpskoj Varoši u Brčkom sinoć je upriličeno otvaranje izložbe radova nastalih u Slikarskom ateljeu „Instituta Poliglota“.

„Riječ je o 20 radova nastalih u proteklih nekoliko mjeseci, rađenih u nekoliko tehnika, malog formata, crno bijele boje. Motivisala nas je Italija, more, istraživanje, kako i dolikuje nazivu restorana. Kao što znate, ovaj prostor nedavno je i renoviran, a za novi vrhunski enterijer zaslužan je Studio „Sotto in su“ iz Brčkog, koji vodi Ilija Mihajlović, a koji je svojim fenomenalnim kreacijama enterijera i eksterijera poznat i van granica naše države i drago mi je da smo imali prilike da sarađujemo na ovom projektu, a sigurno da će ih biti još. Slike smo uradile divna Ivana Gavrić i moja malenkost, Gabrijela Ljoljić – Đurđević,“ rekla je na otvaranju izložbe voditeljica Ateljea Poliglota.


Otvaranju izložbe prisustvovali su prijatelji autorica, a s obzirom da je riječ o stalnoj postavci, koja će povremeno biti dopunjavana, ili će neka djela biti zamijenjena drugima, svi gosti restorana „Marco Polo“ dobrodošli su da „istraže“ o kakvim djelima je riječ.


Važno je istaći da su slike na prodaju, te da se mogu naručiti i druge i to u tehnikama tuš, akril i ulje na platnu.

Ovom prilikom iz Ateljea Poliglota najavili su da ovog ljeta planiraju da organizuju i likovnu koloniju.