Susreti pozorišta ipak bez publike, ali uz TV prenos

28

Regionalni Susreti pozorišta u Brčkom, trideset i sedmi po redu, biće održani od 19. do 28. novembra 2020. godine u velikoj sali Doma kulture, bez prisustva publike, saopšteno je danas iz organizacije ove manifestacije.

Festival će otvoriti Narodno pozorište RS iz Banja Luke predstavom “Zlatno doba”, autora Željka Stjepanovića.

Prema riječima umjetničke direktorice Festivala Rubine Sarajlić sedam predstava, od osam koliko ih je u takmičarskom dijelu programa, biće uživo emitovane putem lokalne televizije.

„Organizacioni odbor je putem telefonske sjednice donio odluku da se sve predstave odigraju bez prisustva publike, ali će biti emitovane uživo putem lokalne televizije u terminu od 19:30 h. Dakle, ove godine nema prodaje ulaznica”, kaže Sarajlić.

Na repertoaru su predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sadržaj pratećeg program Susreta biće sniman i emitovan putem televizijskih kanala i linkova, a predviđeno je, između ostalog, više pozorišno – dokumentarnih izložbi i promocija književnih djela, od kojih i promocije čak dvije monografije i časpisa Susreti.

Događaji će biti organizovani u skladu s mjerama i preporukama Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH, ističu organizatori.

Više o zvaničnom i pratećem programu 37. Susreta pozorišta pogledajte ovdje.