Sutra globalna akcija „Sat za planetu Zemlju“

105

U trenutku kada je cijela planeta obavijena pandemijom korona virusa, obilježava se i manifestacija „Sat za planetu Zemlju“, te akcija vjerovatno ima više odjeka nego ranije, jer se mnogi sada trude da učine nešto dobro za svoju planetu.

I ove godine učestvovaće i naš grad.

Zahvaljujući JP „Komunalno Brčko“ i Kancelariji gradonačelnika, 10. godinu za redom i Brčko distrikt BiH iskazaće podršku globalnoj volonterskoj akciji „Sat za planetu Zemlju“, koja se održava svake godine posljednje subote u martu. Ovo je prilika da se promoviše svijest o očuvanju resursa na Zemlji i uticaju klimatskih promjena i ekoloških problema na planetu.

„Simboličnim gašenjem javne rasvjete na Pješačkoj zoni – Trgu mladih, Bulevaru mira i pojedinim objektima, sutra 28. marta od 20:30 do 21:30 h pridružićemo se milionima ljudi širom svijeta“, saopšteno je iz JP „Komunalno Brčko“.

Ova inicijativu započeo je u Sidneju 2007. godine WWF (World Wide Fund for Nature), a u njoj učestvuje više od 7.500 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta, sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

S obzirom na situaciju u kojoj se svijet našao zbog mjera opreza od COVID-19, pa javna okupljanja u većini zemalja, kao i u BiH, nisu moguća, WWF ove godine poziva pojedince da se priključe akciji virtuelno.

Sat za planetu Zemlju – subota 28. mart 2020. godine – ugasite svjetla u svom domu od 20:30 – 21:30 h.