Sutra obilježavanje Svjetskog dana kulturnih različitosti

33

U organizaciji Mreže nevladinih organizacija “Promoviši pozitivno” i Misije OSCE-a u BiH, a uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH, sutra (utorak) 21.05.2019. godine u 14:00 h na Trgu mladih biće obilježen Svjetski dan kulturnih različitosti za dijalog i razvoj.

Cilj događaja je promovisanje multikulturalnosti i dizanje svijesti o različitim kulturnim izražajima i vrijednostima u svrhu njihovog zajedničkog učešća u jačanju povezanosti u zajednici Brčko distrikta BiH, a imajući u vidu multikulturalni kontekst ove lokalne zajednice.

U kulturno – umjetničkom programu manifestacije učestvovaće predstavnici društava  SPKD “Prosvjeta”, BZK “Preporod” i HKD “Napredak” iz Brčkog, Konfučijevog instituta iz Sarajeva, Udruženja Slovenaca “Triglav” iz Banjaluke i Asocijacije “Kulturanova” iz Novog Sada.

U sklopu događaja za posjetioce će od 13:45 h u Vijećnici biti otvorena izložba fotografija “Na marginama” čiji je cilj da na slikovit način promoviše pozitivnu priču o Romima, koju obići i  predstavnici OSCE-a i Vlade, zajedno sa organizatorima, gostima i zainteresovanim građanima.

U slučaju kiše, program će biti održan u Omladinskom centru u Brčkom.