Sutra počinju Prvi susreti mladih Brčko distrikta BiH

31

Vijeće/ Savjet mladih Brčko distrikta BiH tokom naredna tri dana od 04. – 06.07.2019. godine, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, organizuje Prve susrete mladih Brčko distrikta BiH pod motom „Brčko – grad za nas“.

Na Susretima mladih, koji počinju sutra, osim predstavnika krovnih omladinskih tijela iz Republike Srpske i Federacije BiH, očekuje se i učestvovanje omladinskih organizacija iz Srbije kao i županijskih Savjeta mladih iz Republike Hrvatske, najavili su danas na konferenciji za medije predstavnici Savjeta mladih.

„Centralni događaj je konferencija za mlade pod nazivom „Pokreni i promijeni“, koja će biti održana u petak u Domu kulture sa početkom u 11:00 časova na kojoj će, kroz četiri panel diskusije o temama koje se tiču mladih, diskutovati gosti iz BiH i susjedstva, ali i svi zainteresovani građani, koje pozivamo da nam se pridruže i aktivno učestvuju“, rekao je Željko Novaković, predsjednik Savjeta mladih Brčko distrikta BiH.

Tea Ružić, član Predsjedništva Savjeta mladih, najavila je prijem u gradskoj Vijećnici za sve učesnike i goste  prvog dana Susreta, te pozvala građane da i oni budu dio ove velike omladinske priče.

„Neki od panelista u petak su poznati hrvatski demograf Stjepan Šterc, zatim Katarina Vučković, predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT, a Konferenciji će prisutvovati i brčanski preduzetnici, čiji uspjeh može poslužiti kao primjer uspjeha drugim mladim ljudima, i donijeti ovoj našoj priči neki ljepši kraj“, kaže Tea.

Treći član Predsjedništva Vijeća mladih Harun Šabanović najavio je završni događaj, zaključke Konferencije, koji će javnosti biti prikazani u subotu, 6. jula, a potom i upućeni donosiocima odluka.