Svečani prijem u Vijećnici za šampione i šampionke BiH u odbojci

374

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upriličio je večeras svečani prijem u Gradskoj vijećnici za odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba “Bimal–Jedinstvo” i odbojkaše Odbojkaškog kluba “Mladost” iz Brčkog povodom nedavno osvojenih titula šampiona BiH.

U znak zahvalnosti za izuzetan doprinos u promociji Brčko distrikta BiH i izuzetnih sportskih rezultata, gradonačelnik Milić uručio je zahvalnice predstavnicima odbojkaških klubova. Sa kapitenima Sandrom Mitrović i Sašom Zimonjićem simbolično je presjekao pobjedničku tortu i čestitao odbojkašicama, odbojkašima, njihovim trenerima, predsjednicima klubova i drugim prisutnim sportskim radnicima na osvojenim titulama, a posebno se zahvalio za pobjede koje donose u naš grad.

“Vlada mora kroz svoje aktivnosti, koje se tiču obezbjeđivanja uslova za takmičenje i sportsku infrastrukturu, pokušati da prati uspjehe odbojkaškog sporta. Siguran sam da ćete vi, kao i ja, biti ovdje i sljedeće godine istim povodom”, rekao je Milić.

Odbojkaši su zahvalili gradonačelniku na časti koju im je iskazao večerašnjim prijemom. “Divan je osjećaj biti prvak u svojoj zemlji. Pogotovo kada nam gradonačelnik na ovakav način pokaže da prati naš rad i rezultate i zbog toga smo veoma ponosni”, istakli su kapiteni klubova.

 

Proteklog vikenda odbojkašice Bimal-Jedinstva osvojile su 12 titulu prvaka Bosne i Hercegovine u Premijer ligi pobjedom nad ŽOK „Kula – Gradačac“. Ništa manji nije bio ni uspjeh OK “Mladost” Brčko, koji su istog dana pred domaćom publikom petu godinu zaredom osvojili titulu šampiona BiH pobijedivši ekipu “Radnika” iz Bijeljine.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime