Tara Lukić osvojila Grand Prix festivala „Dječija mašta može svašta“

147

U Brčkom je sinoć održan tradicionalni brčanski festival dječije pjesme „Dječija mašta može svašta“, koji je i ove 16. godine za redom organizovao Dječiji kulturni centar iz Bijeljine.

U takmičarskom dijelu programa nastupilo je 16 učesnika – učenika brčanskih osnovnih škola, dok su u revijalnom dijelu programa, tokom kojeg je žiri zasijedao, učestvovali gosti iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Glavnu nagradu festivala – Grand Prix osvojila je Tara Lukić, kojoj je ovo bilo prvi učešće na nekom muzičkom festivalu.

Prvo mjesto na festivalu pripalo je Jasmini Pekić, drugoplasirane su bile Jelena Tošić i Dženita Sečić, dok su treću poziciju osvojili Anja Pištalović, Lejla Kombić i Faris Ferhatović. Tri posebne nagrade uručene su Eleni Leni Vuković, Anđeli Ćurčić i Kristijanu Dežiću, a najbolji scenski nastup imale su Lena Milojković i Milica Milanović.

Tara Lukić i Jelena Tošić pobjedama na festivalu stekle su i pravo učešća na dječijem festivalu u Brežicama u Sloveniji.

Voditelj programa bio je, kao i ranijih godina, Minja Subota, koji je postao zaštitno lice brčanskog dječijeg muzičkog festivala. Umjetnički direktor festivala Jovan Adamov izjavio je da je zadovoljan organizacijom, te da ovaj muzički događaj uljepšava djetinjstvo učesnika.