Tradicionalni brčanski sajam privrede počinje za dva dana

66

Međunarodni sajam privrede, koji se u Brčkom ove godine održava po 17. put, zvanično će biti otvoren u četvrtak 8. novembra i trajaće do subote 10. novembra. Tim povodom danas su predstavnici Privredne komore i Organizacionog odbora Sajma organizovali konferenciju za medije.

“Svi neophodni radovi za otvaranje Sajma su završeni. Imamo preko 150 izlagača iz regije. Veliki broj izlagača je i iz Brčko distrikta, što je nama kao Privrednoj komori kao organizatorima izuzetno drago. Popunjeno je preko 1.500 kvadrata zatvorenog, uređenog prostora. Imajući u vidu kampanju koju smo proveli sa članovima Vlade Distrikta na čelu sa gradonačelnikom očekujemo veliki broj posjetilaca na Sajmu privrede Brčko 2018.” rekao je Jelenko Ilić, predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Sajam će i ove godine biti održan na lokaciji bivšeg Tržnog Centra Tropik u ulici Petra Kočića u naselju Grčica, s obzirom da se pokazala kao izuzetno pogodna za održavanje ove privredne manifestacije, kažu u organizaciji Sajma.
Osim prezentacije svojih proizvoda i usluga, Sajam je i mjesto susreta privrednika, investitora, potencijalnih poslovnih partnera, ali i članova privrednih komora. Ove godine planirana je velika tematska konferencija na kojoj će da učestvuje 18 privrednih komora iz BiH, a tema je stanje u privredi u BiH i odlazak radne snage iz države.

“Mi smo sada suočeni sa dva goruća problema – odlazak mladih i politika koja svojim ponašanjem djeluje tako da veoma negativno utiče na privredu Brčko distrikta ostavljajući ružnu sliku privrednicima. Očekujemo da se na konferenciji dođe do zaključaka da se mora reagovati hitno na nivou države Bosne i Hercegovine”, kaže predsjednik brčanske Privredne komore Jelenko Ilić.

Posljednje pripreme za sajam se privode kraju. Ulazak na sajam za posjetioce i ove je godine slobodan, a radno vrijeme je od 10:00 – 19:00 h.