Treća kobasicijada “Linkoln 2018” u Brčkom

326

Gosti kafića “Linkoln” u Brčkom prije tri godine pokrenuli su interni – urbani turnir pod nazivom “Kobacisijada”. Ove godine “Kobasicijada” je obilježena kao memorijal Siniše Radovanovića Škljoa, jednog od idejnih tvoraca ovog svojevrsnog muškog turnira, a njegov sin Despot osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju.

Zasluženo drugo mjesto pripalo je Novici Marijancu, a treće Ognjenu Gajiću.

Za takmičenje je bilo prijavljeno devet individualnih proizvođača, a petočlani žiri je ocjenjivao čija delikatesni domaći proizvod ima najljepši miris, boju i ukus.

„Kobasicijada je nastala od ideje stalnih gostiju brčanskog kafića „Linkoln“ kako bi u prisustvu žirija, pravih poznavalaca ovog delikatesa, proglasili čija kobasica ima najljepši miris, boju i ukus. Jedan od idejnih tvoraca ove manifestacije je i tragično nastradali Siniša Radovanović Škljo, po kojem ova 3. Kobasicijada i nosi ime. Organizacioni odbor je i ovoga puta odradio sve pripreme, a posjeta i zainteresovanost već sada nam daje nadu da će Kobasicijada prijeći u tradiciju“, kaže Željko Đokić, organizator manifestacije i vlasnik lokala „Linkoln“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji prisutni su bili i gosti iz Srbije predvođeni Milošem Broćićem iz Guče, koji su najavili za sljedeću Kobasicijadu i dolazak takmičara iz Srbije.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da prisustvujemo ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji. Ovakvo druženje uz takmičarski duh u prijatnoj bratskoj atmosferi rodila je ideju da, za narednu 4. Kobasicijadu, pripremimo i mi takmičare iz Guče koji će se prijaviti na učešće. Brčko je odavno čuveno po manifestaciji „Guča u Brčkom“ te smo došli na ideju i ekskluzivno najavljujemo uzvratnu manifestaciju koja će nositi ime „Brčanska kobasicijada u Guči“ koja bi trebala još više da približi braću sa lijeve i desne obale Drine“, rekao je Miloš Broćić, vlasnik legendarne „Broćić avlije“ iz Guče.

Svim učesnicima ovogodišnje kobasicijade, koja se tradicionalno održava posljednje nedjelje u januaru, uručene su zahvalnice, a za pobjednike su obezbijeđeni i pehari.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime