Tri lica optužena za nedozvoljenu trgovinu putem društvenih mreža

265

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv troje lica iz Brčkog zbog osnovane sumnje da su se nedozvoljeno bavili trgovinom u većem obimu. Optuženi se terete da su, nemajući ovlaštenje za trgovinu radi prodaje, nabavljali robu u vrijedosti koja prelazi 10.000,00 KM.

“Optuženom M. Ć. (30) stavlja se na teret da je, znajući da ne posjeduje odobrenje za bavljenje trgovinom, kao samostalni preduzetnik kroz kontinuiranu djelatnost putem internet portala za prodaju i kupovinu nudio na prodaju vozila čija tržišna vrijednost značajno prevazilazi navedeni iznos. Zasebnom optužnicom A.M. (44) i S.M. (38) terete se da su nabavili veću količinu obuće s prišivenim znacima sličnim poznatim robnim brendovima koju su radi prodaje predstavili kao orginalnu na društvenoj mreži facebook“, saopšteno je iz Tužilaštva Distrikta.

Optužnice s dokazima o krivičnom djelu nedozvoljene trgovine, a za A.M. i S.M. i za krivično djelo neovlaštena upotreba tuđe firme, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dostavilo je nadležnom sudu na daljnji krivični postupak. Obe optužnice su u fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Distrikta u cjelosti potvrđene, kažu u Tužilaštvu.