Tri medalje za takmičare AK “CROSS” na prvenstvu RS u Prnjavoru

115

U nedelju 8. novembra 2020. godine članovi Atletskog kluba “CROSS” iz BRčkog nastupili su na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske u kros trčanju.

“Domaćin kros prvenstva RS je bio AK “SAN” iz Prnjavora, koji je ugostio 13 klubova sa 113 takmičara. U ovom takmičenju naši atletičari su nastupili u kategorijama od cicibana, pionira, juniora,” izjavio je trener Davor Todorović.

U kategoriji cicibanki Sara Tomić osvojila je treće mjesto u trčanju na 600 metara. U kategoriji mlađih pionira u trčanju na 2.000 metara osvajači medalja su Benjamin Topčagić, koji je osvojio drugo mjesto i Nikolaj Stanić koji je osvojio treće mjesto u istoj disciplini.

“Ostali naši takmičari koji su se vrlo dobro pokazali i bili blizu medalje su 600 m – Amar Terzić, Fejsal Bričić, Vladimir Đorđić, Ognjen Lazarević, zatim 1.000 m – Marija Trkulja, Jelena Đurić, Nađa Stjepanović. Na 3.000 m – Milka Kojić. 4.000 m – Armin Begović i Danis Avdić,” dodao je Todorović.

Iz stručnog štaba AK “CROSS” dobili smo i informaciju da uskoro organizuju Drugi kros Brčko distrikta BiH, na kojem će se takmičiti domaći, ali i klubovi regiona.