Tridesetšestogodišnjak pucao u tri lica, jedno teže povrijedio

415

Danas oko 12:40 časova Policija je zaprimila prijavu da je jedno lice pucalo na tri lica iz vatrenog oružja (pištolja) u naselju Novo Brčko, u Željezničkoj ulici u Brčkom.

“Odmah po saznanju na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su prikupili informacije da je lice sa inicijalima Đ.O. rođeno 1983. godine, upotrebom vatrenog oružja (pištolja) nanijelo povrede licima Š.Š. rođenoj 1996. godine, Š.Š. rođenom 1994. godine, oboje sa područja Brčkog i H.A. rođenom 1983. godine, sa područja Modriče. Policijski službenici lišili su slobode lice Đ.O. i priveli ga u Policiju Brčko distrikta BiH”, saopšteno je iz Policije.

Povrijeđena lica su prevezena u Zdravstveni centar u Brčkom, gdje je konstatovano da je Š.Š. zadobila teške tjelesne povrede, a lica Š.Š. i H.A. lake tjelesne povrede.

“O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja je izašla na mjesta događaja, pod čijim su nadzorom policijski službenici Policije Brčko distirkta BiH obavili uviđaj”, kažu u Policiji.  

Više informacija će biti poznato nakon kriminalističke obrade nad privedenim licem i uviđajnih radnji.