TRK “Majevica” proveo humanitarnu akciju za brčansko porodilište

41

Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ je u periodu od 7.12.2020. – 15.1.2021. godine proveo humanitarnu akciju pod nazivom „Trkovci u humanitarnoj akciji“. Novčana sredstva za akciju prikupljali su prodajom kilometara koje su istrčali članovi kluba tokom zimskog polumaratona.

„Prodaja kilometara u trkačkom svijetu je uobičajena pojava i odličan način da se spoji hobi i humanitarni rad. U vrijeme pandemije i obustave normalnog života, članovi našeg kluba, trkači rekreativci, odlučili su se na ovaj korak. Istrčali smo polumaraton u zimskom periodu i na simboličan način rasprodali istrčane kilometre. Tom prilikom prikupljen je finansijski iznos od: 1.405,00 KM, koji je iskorišten za nabavku materijala i sredstava kojima će se pomoći rad brčanskog ginekološko – akušerskog odjeljenja. Osim skromne podrške budućim majkama i malim šampionima, cilj akcije je bio skrenuti pažnju javnosti i podstaći gradsku vlast da veću pažnju posveti poboljšanju uslova brčanskog zdravstva i konkretno brčanske ginekologije,“ saopšteno je iz kluba.

Akciju je podržalo 37 osoba i pet organizacija, a novčanim sredstvima su nabavljene higijenske potrepštine, posteljina, spavaćice i druga oprema za koju su medicinski radnici brčanske ginekologije izrazili potrebu.