Trudnice i porodilje brčanske „Škole za trudnice“ u humanoj razmjeni podrške

37

Članice grupe „Škola za trudnice“ brčanskog Udruženja „Beba više“ posjetile su porodicu Admire Zlotrg i uručile joj vrijednu donaciiju. Admira živi sa mužem koji boluje od cerebralne paralize. Majka je dvoje maloljetne djece, a od primanja imaju samo socijalnu pomoć i dječiji doplatak na jedno dijete.

„S obzirom da ni suprug ni ja ne radimo, ovakav vid pomoći nam zaista mnogo znači,“ kaže Admira, uz zahvalnost ženama koje su pokrenule akciju.

Pomoć u vidu prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština, kao i iznos od 240 KM, prikupile su i uručile žene okupljene u „Školi za trudnice“, koju realizuje Uduženje „Beba više“.

„Inicijativa je potekla od naše mlade mame, Sandre Jovičić Ikanović, koja od ranije poznaje i podržava ovu porodicu. Većina naših žena brzo se odazvala akciji, te smo prikupile ovu simboličnu jednokratnu pomoć. Ideja je da kroz naše djelovanje u zatvorenoj grupi „Škole za trudnice“ razmjenjujemo i podržavamo jedni druge, ne samo u segmentu psiho-fizičke pripreme za porođaj, nego da naše djelovanje nastavimo i dalje, kroz razmjenu informacija i potrepština za bebe i djecu. Mnoge porodice imaju kolica, krevetac, odjeću i obuću koju više ne koriste jer ih mališani brzo prerastu. Cilj nam je da te stvari razmjenjujemo, da bismo pomogli i onim porodicama koje su slabijeg imovinskog stanja,“ kaže Željka Jovanović, sekretar Udruženja Beba više i koordinator „Škole za trudnice“ u Brčkom.

Ukoliko se želite pridružiti nekoj od akcija koju provodi Udruženje „Beba više“, možete da im pišete na e-mail adresu bebavisebrcko@gmail.com ili da ih kontaktirate putem stranice www.facebook.com/bebavise/.