Tužilaštvo Distrikta poziva sugrađane da popune upitnik za unapređenje rodne ravnopravnosti

34

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH objavilo je upitnik za osobe koje dolaze u kontakt sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH, a u skladu s Akcionim planom za realizaciju Srategije za unapređenje rodne ravnopravnosti u pravosuđu Bosne i Hercegovine.

„Visoki sudski i tužilački savjet BiH usvojio je 2020. godine Strategiju za unapređenje rodne ravnopravnosti, na osnovu koje pravosudne institucije izrađuju vlastite akcione planove u datoj oblasti. Implementacija Strategije u ovom tužilaštvu započeta je sačinjavanjem preliminarne analize stanja, u kojem pravcu je nužno prikupiti i informacije, mišljenja i stavove osoba koje dolaze u kontakt sa Tužilaštvom (stranaka), odnosno osoba koje redovno ili najčešće komuniciraju sa zaposlenicima i zaposlenicama u ovoj pravosudnoj instituciji“, kažu u Tužilaštvu Distrikta.

Radna grupa za realizaciju Akcionog plana za provođenje Strategije, formirana Odlukom glavnog tužioca u julu 2021. godine, sačinila je poseban upitnik, kao alat koji bi trebalo da služi isključivo u navedenu svrhu.

Upitnik je, radi popunjavanja i prikupljanja relevantnih informacija, dostupan putem linka Upitnik i zainteresovani ga mogu popuniti do 15. decembra 2021. godine.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postOd januara do oktobra 2021. godine prijavljeno 15 slučajeva nasilja u porodici
Sledeći postŽiri Susreta pozorišta ipak ocijenio učesnike festivala