Tužilaštvo Distrikta reorganizovalo rad tokom epidemije

21

U skladu sa odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH donio je obavezujuće uputstvo o reorganizaciji rada ove pravosudne institucije za vrijeme epidemije coronavirusa (COVID-19), saopšteno je iz Tužilaštva.

“Nakon što su, analagno odluci Osnovnog suda Distrikta o odlaganju ročišta, odložena ranije zakazana ispitivanja osumnjičenih, saslušanja svjedoka i druge radnje koje uključuju dolazak stranaka u prostorije Tužilaštva, glavni tužilac redukovao je prisustvo zaposlenih na radnim mjestima. Tako će se poslovi iz nadležnosti Tužilaštva dalje vršiti u okviru dežurstva za koje su zaduženi dežurni tužilac i neophodan broj administrativnih radnika, u izmijenjenom radnom vremenu od 08:00 do 13:30 časova,” saopšteno je iz Kancelarije glavnog tužioca.

Tužilaštvo poziva građane na striktno poštivanje odluka nadležnih organa u BiH donesenih u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa COVID-19 i još jednom podsjeća da je nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine.