U akciji “GROF” privedeno devet lica – oduzeta droga i oružje

494

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju organizovanog kriminala i zloupotrebe opojnih droga, po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “GROF”, saopšteno je iz Policije.

“U okviru akcije pretresi su vršeni na više lokacija na području Brčko distrikta BiH i tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina oružja, biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”. Akcijom je obuhvaćeno ukupno deset lica i to: T.G. rođen 1965., M.V. rođen 1987., D.R. rođen 1976., Z.J. rođen 1978., D.F. rođen 2001., R.P. rođen 1996., Z.I. rođen 1991., R.A. rođen 1991., L.G. rođen 1985. i T.N. rođen 1992. godine. Za ova lica postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, navodi se u saopštenju.

Tokom akcije u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je ukupno devet lica, koja će biti lišena slobode i nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Tužilaštva Distrikta. Za jednim licem se traga.