U akciji „Lisac“ uhapšen krim inspektor

151

U akciji kodnog naziva „Lisac“ Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je inspektora J.J. starog 45 godina, i to pripadnika Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela iz oblasti korupcije.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH, rekao je novinarima da je prilikom pretresa i hapšenja u vozilu i na lokacijama koje je koristio ovaj policijski službenik, pronađeno i oduzeto 16.000 KM, tri vojne puške, četiri mobilna telefona i municija raznog kalibra.

„Pronađeni predmeti vezani su za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćena, a u vezu sa primanjem mita i drugih oblika koristi“, rekao je šef Pisić.

Akcija „Lisac“ porovedena je po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u saradnji sa policijskom upravom Bijeljina i u koordinaciji sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH i Okružnog tužilaštva Bijeljina, s obzirom da je krivično djelo počinjeno na štetu ženske osobe R.R. (59) sa područja Bijeljine.

Šef Policije rekao je da je ova akcija rezultat aktivnosti koje Policija i Jedinica za profesionalne standarde provode u posljednje dvije godine, u cilju suzbijanja korupcije u vlastitim redovima.