U Biblioteci promocija dramskih djela Slađane Jovičić

56

Povodom mjeseca knjige, Bibiloteka Brčko distrikta BiH organizuje više književnih promocija i gostovanja pisaca iz naše i susjednih zemalja.

Večeras, četvrtak 18. oktobar, od 18:00 časova u prostorijama Biblioteke zakazana je promocija drama “Control freak” i “Somnambul” autorke Slađane Jovičić.

Slađana je rođena 1971. godine u Brčkom. Po obrazovanju je profesor razredne nastave, a pisanju je vjerna od školskih dana.

Svoj prvijenac – zbirku pjesama “Humka snova” objavila je još dok je bila u srednjoj školi, nakon čega je postala i član Književnog kluba “Pablo Neruda”, a kasnije i član uredništva tadašnjeg časopisa “Riječ”. Njena djela uvrštena su u zbornik brčanskih autora “Ruka na Savi”. Učestvovala je na “Sarajevskim danima poezije” i to su, kako ističe, najvažniji događaji u prvoj fazi njenog stvaralaštva.

“Druga faza stvaralaštva je poslijeratna. Skupila sam snage da, poslije najtežih godina, opet progovorim pisanom riječju,” kaže Slađana. Tada je izdala knjigu “Posluh savjesti”.

Sada je već u trećoj, do sada najplodonosnijoj fazi, kako sama ističe, a otvorila ju je romanom “Bezimena djeca” u izdanju Književnog kluba Brčko distrikta BiH.

Sa našom Brčankom Slađanom svi ljubitelji pisane riječi večeras mogu da uživaju u književnom druženju, a narednog ponedjeljka gost Biblioteke u okviru mjeseca knjige je bosanskohercegovački pisac Abdulah Sidran.