U Brčko stiže mobilni planetarijum

69

Završni događaj u sklopu ovogodišnje Evropske noći istraživača u Brčkom je dolazak Mobilnog planetarijuma Centra za promociju nauke iz Beograda, saopšteno je iz organizacije „Mali Princ“ koja realizuje Noć istraživača u Brčkom zajedno sa Poliglota Institutom.

“Sferni bioskop”, koji prikazuje slike zvjezdanog neba i objekata u vasioni – uz predavanja stručnjaka Centra za promociju nauke iz Beograda, zanimljiv je način da se sazna nešto novo i još jedan od načina na koji se promoviše nauka i obrazovanje kod djece i mladih. Misija Centra za promociju nauke, sa kojima je ostvarena saradnja u sklopu naučnog projekta Noć istraživača Brčko, je da premosti jaz između nauke i društva okupljajući sve relevantne aktere i širu javnost u procesu istraživanja i inovacija. Krajnji cilj je integracija društva u istraživačke procese kako bi se stekao što bolji uvid u potrebe građana i što adekvatnije suočavalo sa društvenim izazovima, kažu u organizaciji „Mali Princ“.

Projekcije i predavanje u sklopu ovog naučnog događaja održaće se u sportskoj sali „Partizan“, u subotu i nedjelju, 5. i 6. oktobra u nekoliko termina. Ulaz na program je besplatan, ali je potrebno rezervisati i preuzeti kartu u prostorijama Poliglota Instituta.