U Brčkom nema novozaraženih lica od SARS-CoV-2

33

Iz JZU “Zdravstveni centar Brčko” saopšteno je da se na odjeljenju COVID-19 pacijenata danas nalazi jedno lice, starije životne dobi i teške kliničke slike.

“Juče u popodnevnim časovima su otpuštena dva pacijenta u nadležnost Javnog zdravstva i doktora porodične medicine, poslije dva uzastopna negativna testa na COVID-19 u razmaku od 48 h. Predložena je izolacija u kućnim uslovima još 14 dana za oba pacijenta”, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz Odjeljenja za zdravstvo navode da danas iz zdravstvenog nadzora izlaze 24 osobe, dok pod nadzorom ostaju 402 lica.

Od početka borbe s epidemijom uzeti su uzorci od 530 osoba sa područja Brčko distrikta BiH, negativnih uzoraka je bilo 485, a trenutno se čeka na rezultate 26 uzoraka.

U protekla 24 časa, Sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta BiH na graničnom prelazu
Brčko – Gunja izdala je ukupno 10 rješenja o izolaciji, sedam za građane Brčko distrikta BiH i tri za građane Federacije BiH.

Policija Brčko distrikta BiH zaprimila je 23 prijave građana, obišla 75 lica koja su u izolaciji, a na kućnoj adresi pronašla 71 lice. Kontrolisali su 26 objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, te izvršili 21 pratnju kojom je obuhvaćeno 119 lica, navodi se u zajedničkom saopštenju Štaba za zaštitu i spasavanje.

Odjeljenje za javnu bezbejdnost, zajedno sa drugim organizacijama, realizovalo je plan aktivnosti na dezinfekciji javnih površina i objekata, dok je Crveni krst realizovao zaduženja koja se odnose na donacije i dostave hrane licima u izolaciji, te transport lica sa područja Distrikta za koja se sumnja da su zaražena virusom korona.