U Brčkom održana karting trka Šampionata Bosne i Hercegovine

278

U organizaciji Auto Cluba 4X4 iz Sarajeva u Brčkom je vožena druga karting trka koja se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine.

Karting trka pod nazivom „Brčko 2018“ vožena je na poligonu za obuku vozača u bescarinskoj zoni, a nakon pet trka podijeljenih po klasama dobijen je novi poredak.

U prvoj klasi 1A pobjednik je Faris Jahić. Odmah iza njega kroz cilj je prošao Vedad Bekić, a treće mjesto je osvojio Mateo Tomičić – vozač kojem je ovo prva zvanična trka.

U klasi 1B, već odranije poznata po pobjedama, prva je bila Melina Tučić, drugo mjesto je osvojio Abaz Đulović, a trećeplasirani u ovoj klasi je Alem Đulović.

Treća trka je namijenjena za vozače klase 2B i jače motore. Prvo mjesto je osvojio Amir Ajdaslić, odmah iza njega na dugom mjestu je Muhamed Bureković, a trećeplasirana je Amina Grbo.

U klasi 2B pobjednik je Alem Đulović, kojem je ovo prva zlatna medalja, drugi je kroz cilj prošao Faris Jahić, a treće mjesto je osvojio Abaz Đulović.

Klasa III ICA Junior je ujedno i najača klasa takmičenja, a ubjedljivu pobjedu je osvojila Amina Grbo, drugi je bio Muhamed Bureković, a trećeplasirani je Amir Ajdaslić.

Medalja za fer-play vozača uručena je Nadini Jahić, a pehar za najmlađeg vozača trke Aladinu Begiću.