U Brčkom održano prvo Gradsko KVIZ takmičenje

160

U okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH, juče je u Omladinskom centru u Brčkom u organizaciji Udruženja Stand-Up BH održano prvo Gradsko KVIZ takmičenje, na kojem su učestvovale 33 ekipe sa više od 100 takmičara.

„Takmičenje je obuhvatilo šest oblasti – opšta kultura, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika, a ekipe su odgovarale na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Pravo takmičenja imale su ekipe od najmanje dva, a najviše četiri člana. Učešće na takmičenju je bilo besplatno za sve učesnike. U finalnom krugu ostale su četiri ekipe koje su se kroz polufinale i finale takmičile usmenim odgovaranjem na pitanja“, rekao je Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja Stand-Up BH.


Pobjedu na prvom Gradskom KVIZ takmičenju je odnijela ekipa “Malograđanska elita” (Bojan Bošković, Bojan Tadić i Dražen Lazić), drugi su bili takmičari “Zajedno smo skupa” (Bojan Marković, Dražen Lukić, Saša Ćirković i Danijela Lukić), dok je treće mjesto pripalo ekipi “Donja Mahala” (Josip Maskaljević, Stjepan Jurić, Dominik Jurić i Ivana Mišković).

Nagradni fond iznosio je 700 KM. Prvoplasiranoj ekipi pripalo je 400 KM, dok su ekipe drugog i trećeg mjesta odnijele sa sobom 200, odnosno 100 KM. Regularnost takmičenja je pratio supervizorski tim u sastavu: Branislav Ribar, Almir Denić i Ivan Šarčević, a odgovore su ocjenjivali članovi stručnog žirija – Aleksandar Pantelić, Dimitrije Ivanović i Safet Imamović.

„Ovakva takmičenja su nešto sasvim novo u našem gradu, a primarni cilj je da pružimo građanima priliku da se okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti. Pobjednicima čestitamo i zahvaljujemo se svima na interesovanju za učešće u takmičenju“, rekao je Pantelić.