U dijelu Rijeka tromjesečna zabrana saobraćaja

89

Policija Brčko distrikta BiH izdala je Rješenje o privremenom obustavljanju i zabrani saobraćaja za sva vozila u ulici Mehmeda Spahe u naselju Rijeke u periodu od 12.09.2020. godine do 12.12.2020. godine.

“Privremena obustava i zabrana saobraćaja će se provoditi u vremenskom intervalu od 00:00 sati do 24:00 časa zbog izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Mehmeda Spahe od firme Kajzer do žutog mosta, sa izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže u MZ Rijeke”, navodi se u rješenju.

U navedenom vremenskom periodu saobraćaj će biti regulisan uz pomoć adekvatnih barijera ili saobraćajne signalizacije, te uputstva izvođača radova i uz saglasnost i asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, te preusmjeravan alternativnim pravcima – iz pravca Broda mini obilaznicom “Čardaklije”, zatim ulicom Omladinska do raskrsnice kod “Baroka”, te ulicom Mehmeda Spahe i Petra Kočića, kao i obrnuto iz pravca Grčice i Dizdaruše, a iz pravca naselja Rijeke i Klanac na raskrsnici “kod česme” ulicom Mehmeda Spahe prema raskrsnici kod “Baroka”, zatim ulicom Omladinska, te preko mosta mini obilaznicom “Čardaklije” prema naselju Brod.