U nedjelju biciklistička vožnja „Kritična masa Distrikta“

80

Povodom promocije rekreativnog biciklizma, Biciklistički klub „Sv. Nikolaj“ Brčko u nedjelju  organizuje prvu biciklističku vožnju pod nazivom „Kritična Masa Distrikta“.

“Kritična Masa Distrikta“ (KMD) je događaj koji će da okupi ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, te popularizacije biciklizma u Brčkom. Prva „Kritična Masa Distrikta“ će se održati 03.03.2019. godine, sa početkom u 16:00h. Start je kod Gradske fontane i voziće se 4 km po gradskim ulicama, sa završetkom na brčanskom izletištu Ficibajer, gdje će uslijediti dalje druženje biciklista”, kaže Željko Novaković, predsjednik kluba.

Učešće u KMD je slobodno za sve bicikliste. S ozirom da organizatori očekuju veliki broj biciklista, svečanu kolonu biciklista će obezbjeđivati i pripadnici brčanske policije.

“Biciklistički klub “Sv. Nikolaj” Brčko u ovoj godini planira na početku svakog mjeseca organizaciju ovakvih događaja, čime će se pridružiti i ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini, kao što su Banja Luka, Sarajevo i Zenica, u kojima se održavaju “kritične mase”, najavljuje Novaković.