U nedjelju protestna šetnja “Da se više nikome ne ponovi”

218

U nedjelju 09.06.2019. godine u 14.00 časova na Trgu mladih u Brčkom (plato ispred hotela Posavina) biće organizovano okupljanje i protestna šetnja, kojom se želi skrenuti pažnja na probleme koji su godinama pristutni u brčanskom porodilištu, najavljeno je iz Udruženja građana “Beba više”.

“Cilj nam je da se okupe ljudi koji će na miran i dostojanstven način ukazati na to da su problemi u porodilištu problemi svih nas i da svi mi treba da podignemo svoj glas i da utičemo na promjene. Nije dovoljno ako samo sjedimo kod kuće i prepričavamo svoja loša iskustva iz porodilišta. Naša je dužnost i obaveza, kao svjesnih i odgovornih građana, da utičemo na to da nam porodilište bude po mjeri majke i bebe, mjesto najljepšeg životnog susreta i početak srećnog i zdravog života”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Zbog svih beba koje tek treba da se rode, zbog svih majki koje zaslužuju dostojanstven porođaj, pozivaju sve građane da se pridruže ovom okupljanju, koje je najavljeno i Policiji Brčko distrikta BiH, koja će građane pratiti u šetnji do Bolnice i nazad. Zadržavanja ispred Bolnice neće biti, a iz Udruženja “beba više” mole sve dobronamjerne sugrađane da se na skupu ponašaju dostojanstveno, te se unaprijed ograđuju od svih političkih i nacionalnih podjela.