U petak i subotu provedena zajednička akcija Policije i Inspektorata

49

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH su u petak 26. i subotu 27.2.2021. godine koordinisano provjeravali poštovanje naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH.

„Dana 26.2.2021. godine u vremenu od 20:00 do 21:00 čas policijski službenici su, postupajući po planskim aktivnostima, u saradnji sa inspektorima Inspektoratom, proveli raciju u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Bosne Srebrene. U lokalu su policijski službenici izvršili provjere identiteta zatečenih lica, provjere kroz bazu potraga, te provjeru kroz bazu podataka lica kojima su od strane Inspektorata izdata rješenja o izolaciji, dok su inspektori Inspektorata preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti,“ saopšteno je danas iz Policije.

U petak i subotu, između 20:00 i 23:00 časa, sanitarna i inspekcija rada Inspektorata Kancelarije gradonačelnika su, s policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, izvršili i inspekcijske preglede u sedam ugostiteljskih objekata u gradskom području.

„Sanitarni inspektori su vršili kontrole poštivanja naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH, a inspektori rada radnopravni status zatečenih lica. Shodno konstatovanom stanju prema vlasnicima ugostiteljskih objekata će biti preduzete zakonom propisane mjere,“ navedeno je u zajedničkom saopštenju koje potpisuju Goran Pisić, šef Policije, i Adnan Drapić, šef Inspektorata.