U petak predavanje o zaštiti djece od internet predatora

57

Pisac i novinar Vlada Arsić iz Beograda boraviće u petak 12. aprila 2019. godine u Brčkom i u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Brčko imati dva značajna događaja – predavanje i promociju romana.

Predavanje pod nazivom „Ukradena bezbjednost“ koje se odnosi na štetan uticaj interneta, prvenstveno na djecu i mlade, biće organizovano u prostorijama Društva u ulici Uzunovića broj 9 u periodu od 13:00 – 15:00 časova. Arsić je sertifikovani predavač MUP-a Srbije o zaštiti djece od internet predatora, pedofilije, trgovine ljudima i drugih pošasti i edukator Fondacije “Tijana Jurić”, koji je do sada u brojnim gradovima Srbije i regiona imao predavanja o ovoj temi, kako za djecu, tako i za odrasle.

“Predavanje će biti organizovano isključivo sa ciljem edukacije i upoznavanja stručnih lica i građanstva o problemima koji vrebaju djecu mahom školskog uzrasta, usljed nekontrolisane i pretjerane upotrebe interneta”, kažu u SPKD “Prosvjeta” Brčko.

“Aktivno učešće na društvenim mrežama povećava potrebu za očuvanjem opšte bezbednosti dece i mladih u ovom vremenu. Zato je neophodno pitati se češće da li je važnije imati više lajkova i virtuelnih prijatelja od bezbednog realnog života”, ističe Arsić.

Učešće na ovom predavanju uzeće i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Odjeljenja za obrazovanje, Centra za mentalno zdravlje i Centra za socijalni rad.

Istog dana i u istim prostorijama, samo u večernjem terminu od 18:00 časova, Arsić će imati promociju romana „Kad zvona zaneme“.

Riječ je o romanu o najvećem pogromu u istoriji moderne Srbije, o priči u vremenu kada je Srbija bila zemlja smrti, a Valjevo njena prestonica. Ovo je prvo literarno djelo poslije “Vremena smrti” Dobrice Ćosića o temi epidemije pjegavog tifusa i pošasti koja je odnijela više žrtava nego sve prethodne austrougarske ofanzive. I naravno, ljubavna priča u pozadini svega, jer bez nje, čini se, ni ova tmurna drama ne bi imala srećan kraj.

Ulaz na oba događaja je slobodan.