U petak u Brčkom sportske igre mladih

85

Devete BH Telecom Sportske igre mladih i ove godine, nastavljaju svoje putovanje kroz 38 bh. gradova i organizuju najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine.

Kao i svake godine do sada i ove godine jedan od gradova domaćina je Brčko, a takmičenje u našem gradu biće održano u petak 26.07.2019. godine u saradnji sa Udruženjem mladih „Sportrek“ Brčko.

„Mali sportisti će imati priliku da se takmiče u nekoliko sportskih disciplina, a to su: fudbal, rukomet, odbojka i to u dvije starosne kategorije: 2004. godište i mlađi, te 2008. godište i mlađi, i basket 3×3 2003. godište i mlađi. U 2019. godini Igre nastavljaju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, te uz finansijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima“, saopšteno je iz Udruženja „Sportrek“.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne i da se svako može “igrati”. Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. I u 2019. godini, nakon regionalnih takmičenja, najbolje ekipe i pojedinci širom BIH, učestvovaće besplatno na petodnevnom velikom finalnom takmičenju u Sarajevu, a pobjednici finala braniće državne boje na Međunarodnom finalu igara u Splitu.

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske fudbalske federacije i Olimpijskog komiteta BiH, a podršku igrama dali su i brojni pojedinci iz svijeta sport. Za mladog ambasadora Sportskih igara mladih BiH u 2019. godini imenovana je Milica Đokić, kapiten ženske pionirske selekcije Košarkaškog kluba Lavovi iz Brčkog.

Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče mogu se besplatno prijaviti na broj telefona 033 465 666 ili putem web stranice www.igremladih.ba.