U policijskoj akciji “Parti” uhapšeno 11 osoba

722

Policija Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu i pod nadzorom Tužilaštva BiH i Distrikta, juče je privela 16, a uhapsila 11 osoba koja se dovode u vezu sa proizvodnjom i prometom narkotičkih sredstava, dok se za jednom osobom traga. Među uhapšenim osobama je šest povratnika u krivično djelo, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH.

 

“Prilikom pretresa prostorija koje su koristili za vršenje krivičnih djela ili onih za koje se sumnjalo da mogu biti korištene za sakrivanje droga, pronađene su opojne droge marihuana, kokain i ekstazi. Tačnije, pronašli smo oko dva kilograma droge ekstazi, oko 3,5 kilograma skanka i 20 grama kokaina. Oduzeto je i više od 100 različitih predmeta krivičnih djela, kao i određena količina novca u različitim apoenima u evrima i markama koji potiče od prodaje te opojne droge“, rekao je Pisić.

Akcija je započela prije nekoliko mjeseci, a konkretniji koraci juče su provedeni na teritoriji Brčkog, te Ugljevika i Tuzlanskog kantona, gdje su određene aktivnosti proveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. No, ovime se akcija ne završava, nego su pretresi nastavljeni i danas.

Osam osoba koje su uhapšene biće procesuirane kao organizovana grupa, dok će protiv četiri osobe biti pokrenut krivični postupak za prodaju droge na ulicama.