U ponedjeljak predstava “Novac moje krvi“

85

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. decembra.

Tim povodom, u ponedjeljak 10.12.2018. godine na pozornici Doma kulture u Brčkom biće izvedena predstava Gradskog kazališta Beli Manastir “Novac moje krvi”.

Kroz predstavu glumci će ispričati tragične priče ljudi koji su samo željeli da ostvare svoje snove ili da žive dostojanstveno – naivna djevojka koja je željela da bude manekenka i uplela se u mrežu organizovanog kriminala trgovine ljudima, žena koja je pobjegla od nasilnog muža, nadajući se boljoj budućnosti, mladić koji se zaljubio, student koji je htio zaraditi na „baušteli“, djevojka koja je nakon smrti roditelja ostala sama, mlada djevojka koja je htjela čuvati djecu u Njemačkoj…sve su to priče o ljudskim sudbinama, a ono što im je zajedničko jeste da su svi žrtve trgovine ljudima.

„Trgovina ljudima jedna je od najprofitabilnijih ilegalnih industrija, odmah nakon trgovine drogom i oružjem. Ujedno je i jedan od najgorih zločina savremenog doba, jer, trgovina ljudskim bićima predstavlja neprocjenjivu povredu ljudskih prava“, kažu u Asocijaciji mladih Brčko distrikta BiH, koji u saradnji sa Vladom i Policijom Brčko distrikta BiH organizuju izvođenje predstave i na ovaj način daju svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava – dana prava čovjeka.

Predstava počinje u 12:00 časova, a ulaz je besplatan.