U ponedjeljak Prvi novogodišnji koncert učenika Muzičke škole

86

U čast predstojećih praznika, Osnovna muzička škola Brčko u ponedjeljak 16. decembra 2019. godine sa početkom u 18:00 časova u Domu kulture Brčko, organizuje novogodišnji koncert učenika svih odsjeka škole.

„Biće ovo prilika da učenici brčanskoj publici prikažu svoje umijeća izvođenja koje su, uz podršku svojih profesora, stekli u prvom pologodištu ove školske godine“, kaže direktor Muzičke škole Jasmin Hasić.

Na koncertu će nastupiti veliki i mali hor muzičke škole, orkestar harmonika, kamerni ansambli flauta i violine, te brojni solisti sa odsjeka za klavir, harmoniku, gitaru, violinu, flautu i solo pjevanje.

Direktor osnovne muzičke škole Brčko, magistar Jasmin Hasić, ističe da je ovo prvi novogodišnji koncert učenika i nada se da će prerasti u tradiciju i održavati se svake godine.

„Koncert ima i posebnu draž u činjenici da Osnovna muzička škola u narednoj godini obilježava 70 godina od osnivanja, a na samom koncertu će se i najaviti događaji u organizaciji Osnovne muzičke škole sa kojima će se obilježiti ovaj značajan jubilej jedne od najstarijih muzičkih škola u Bosni i Hercegovini“, kaže direktor Hasić.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.