U ponedjeljak stručno savjetovanje o statusu poljoprivrednika u PDV sistemu

57

U ponedjeljak 03. decembra 2018. godine sa početkom u 18:00 časova u prostorijama mjesne zajednice u Šatorovićima kod Brčkog biće organizovana druga sesija pod nazivom “Savjetovanje poljoprivrednika o PDV-u”.

Predavanje o ovoj temi zainteresovanim poljoprivrednicima održaće stručnjak iz ove oblasti doc. dr Jozo Piljić, šef Grupe za podršku Regionalnog centra Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli i univerzitetski profesor.

Organizator ovog događaja je Agroportal, prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije, uz podršku Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade Brčko distrikta BiH.

Prvo stručno savjetovanje ovog tipa održano je prošle godine u Ražljevu. Prisustvovalo mu je oko 50 zainteresovanih lica, koji su, osim praktičnih savjeta, koji se odnose na registraciju, prijavu, prava i obaveze, sa predavačem imali i otvoreni dijalog i saznali sve o prednostima i manama ulaska u PDV sistem.

Ulaz na savjetovanje u Šatorovićima je besplatan, a svi zainteresovani sadašnji i budući poljoprivrednici su dobrodošli.