U protekla 24 h kontrolisano 60 osoba u izolaciji i nekoliko pravnih subjekata

93

„Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su u protekla 24 časa, u saradnji sa inspektorima Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH, izvršili ukupno 60 kontrola. Tom prilikom građanima je uručeno ukupno 19 rješenja o izolaciji, jedna osoba nije pronađena na adresi stanovanja, dok je za četiri osobe utvrđeno da ne poštuju naredbe o zabrani kretanja, te su im izrečene sankcije. Tokom obilaska objekata i provjere da li se poštuje odluka o ograničenju radnog vremena u određenim djelatnostima, utvrđeno je da je bilo jedno kršenje Naredbe o radnom vremenu“, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Od navedenog postupanja izdvojili su događaj u kojem su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, provodeći aktivnosti na poštovanju Naredbe o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja, zatekli četiri osobe u prostorijama jednog Fudbalskog kluba, te su im zbog nepoštovanja pomenute Naredbe uručeni prekršajni nalozi, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

„Prekršajni nalozi su uručeni i tom Fudbalskom klubu, kao pravnom subjektu, ali i odgovornom licu, zbog počinjenog prekršaja “Nepoštovanje radnog vremena “ iz člana 33. Zakona o Javnom redu i miru BD BiH“, saopšteno je iz Policije koja ponovo poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije od COVID-19, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.