U srednjim školama Distrikta ostala upražnjena još 52 mjesta

195

Prvi upisni rok u srednje škole u Brčko distriktu BiH prošao je uspješno, kažu direktori škola, a prenosi http://www.trebadaznas.com.

Tehnička škola u prvom upisnom roku upisala je 260 učenika u 15 različitih smjerova. Direktor škole, Dejan Nikolić, rekao je da je za avgustovski upisni rok ostalo slobodno još svega 10 mjesta za trogodišnje smjerove. Riječ je o pet slobodnih mjesta za smijer tekstilni tehničar, jednom slobodnom mjestu za zanimanje bravar i četiri za zanimanje zavarivač.

„Gimnazija „Vaso Pelagić“ u prvom upisnom roku upisala je po 18 učenika u 6 odjeljenja. Za avgustovski upisni rok ostalo je još 11 upražnjenih mjesta i to u smjeru Muzička gimnazija“ kaže Amela Helać, direktor JU Gimnazija.

Prema riječima direktora Ekonomske škole Zore Pajkanović, u prvom upisnom roku upisana su 182 učenika u devet različitih smjerova. „Za naredni upisni rok, mjesta ima još za devet učenika zainteresovanih za zanimanje trgovac, te sedam za trogodišnje zanimanje konobar,“ kaže Pajkanovićeva.

Poljoprivredno medicinska škola u sedam različitih smjerova upisala je 165 učenika. Za avgustovski upisni rok ostalo je slobodno još 15 učeničkih mjesta za kombinovano odjeljenje.