U subotu 10. avgusta treća “Trojka iz bloka”

122

Trg mladih u Brčkom i ove godine biće mjesto okupljanja ljubitelja šuteva na koš, ali ono što je važnije humanih ljudi koji podržavaju sportsko – humanitarni projekat organizacije „Srbi za Srbe“. Prethodne dvije godine novčana sredstva prikupljena u Brčkom donirana su za pomoć višedjetnim porodicama Božić i Novak, te će i ove godine podrška ići za socijalno ugrožene porodice sa više djece.

„Trojka iz bloka“ je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Kanadi, SAD i Kataru. Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih humanitarnih sredstava. Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred početak turnira.

“Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati, poručuju organizatori. Pobjednici su mališani koje zajedno pomažemo i svaka pomoć, svaka šutnuta trojka je nova velika pobjeda jer će naše dobročinstvo roditi bezbroj osmijeha. Dobrodošli su svi od 3 do 103, šutira se sa 3 pozicije, 5 lopti na svakoj poziciji i 40 sekundi za šutiranje”, poručuju organizatori.