U toku izložba i Likovna simpozijum radionica SAVA

52

U izložbenom salonu Umjetničke galerije u Brčkom sinoć je otvorena izložba slika nastalih na 17. Likovnoj simpozijum radionici SAVA.

Nagrada kolonije “Zlatna paleta”, koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos u radu likovne simpozijum radionice, ovaj put pripala je Draganu Bartoli, slikaru iz Loznice.

“Izuzetna mi je čast što sam dobio ovo veliko priznanje u ovako reprezentativnom objektu kakva je sama galerija i posebno što nosi ime likovne simpozijum – radionice, koja je po svom kvalitetu, ugledu i organizaciji zasigurno jedna od najprestižnijih, ne samo u zemljama regiona, već i u ovom dijelu Evrope“, rekao je laureat Dragan Bartola.

O tradiciji i kvalitetu ove manifestacije govorila je istoričar umjetnosti i direktor Kulturnog centra u Šabcu Sonja Petrović Jagić, ističući da je ovo jedan od rijetkih slikarskih susreta koji ima i tu dimenziju simpozijuma, iz kojeg proizilaze stavovi i zaključci koji unapređuju likovno stvaralaštvo.

Otvaranjem izložbe započela je i 18. Likovna simpozijum radionica SAVA.

„Još jednom smo okupilli deset eminentnih umjetnika ih Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, koji će u narednih sedam dana stvarati u našem gradu, a kao rezultat rada, razmjene iskustava i druženja, fundus naše galerije biće bogatiji za novih 25 izuzetno vrijednih umjetničkih dijela“, rekla je kustos brčanske galerije Sonja Đurović.

Izložba SAVA dostupna je javnosti u galeriji u centru grada, ali isto tako građani mogu i da se druže sa slikarima i prate uživo njihovo stvaralaštvo u gradskoj Vijećnici.