U toku policijska akcija kodnog naziva „Bjegunac“ – pretresi na 22 lokacije

122

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, provode akciju kodnog naziva „Bjegunac”.

„Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga na području Brčko distrikta BiH i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja. Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica, plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH,” saopšteno je iz Policije.

“Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana”, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain”,” navodi se u saopštenju.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani kriminal”, a u vezi s krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postOtkazana večerašnja predstava na Susretima pozorišta
Sledeći postDirekcija Susreta pozorišta: 10 godina smo čekali na Lečića i hvala mu što je došao