U Vijećnici organizovan prijem za učenike generacije osnovnih škola u Distriktu

61

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas su u Gradskoj vijećnici organizovali prijem za učenike generacije osnovnih škola u Distriktu.

Učenici generacije su Katarina Stanišić iz Prve osnovne škole Brčko, Marko Nikolić iz Druge osnovne škole Brčko, Ajla Ravkić iz Treće osnovne škole Brčko, Anja Pudić iz Četvrte osnovne škole Brčko, Ajla Hadžović iz Pete osnovne škole Brčko, Sejdo Huremović iz Šeste osnovne škole Brezovo Polje, Haris Memišević iz Sedme osnovne škole Gornji Rahić, Amina Karibašić iz Devete osnovne škole Maoča, Rafaela Jagatić iz Desete osnovne škole Bijela, Ivana Grgić iz Jedanaeste osnovne škole Zovik i Adna Avdić iz Petnaeste osnovne škole Šatorovići.

Rafaela Jagatić, učenica generacije Desetoj OŠ, kaže da joj je velika čast i zadovoljstvo što se nalazi među najboljim učenicima osnovnih škola Brčko distrikta BiH i nada se da će tako biti i u budućem školovanju.

„Zahvaljujem se gradonačelniku i šefu Odjeljenja za obrazovanje što su nas ugostili i razmijenili s nama nekoliko lijepih riječi. Mladi trebaju vjerovati u sebe i sve što zamisle i žele, tada mogu i ostvariti“, kaže Rafaela.

Haris Memišević, učenik generacije Sedme OŠ, poručio je budućim generacijama osnovaca da se trud i naporan rad isplate i da je bitno konstantno ulagati u sebe.

Gradonačelnik je čestitao svim učenicima generacije na ostvarenom uspjehu i zaželio da takvim tempom nastave i u svom daljem školovanju, a Vlada će ih, kako je rekao, sigurno nastaviti podržavati.

Osmanović je istakao da se učenicima generacije treba ukazati čast i pažnja jer, kako je naglasio, to su zaslužili svojim učenjem i ponašanjem.

„Njihov ostvareni uspjeh omogućiće im da se na području Distrikta upišu u srednju školu koju žele. Također, Vlada je pripremila i novčanu nagradu od 300 KM za svakog učenika generacije, ali i male simbolične poklone koje su danas dobili. U narednom periodu mi ćemo ih pratiti i prilikom završetka srednje škole biće im omogućeno besplatno stanovanje u studentskim domovima, naravno, ukoliko nastave ovim tempom da uče. Imaće i studentske stipendije, što će im svakako omogućiti dalje školovanje“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje.